Hovedlandsrennet 2017

Kollenhopp

Norge har satset stort på idretten i alle år. Her i landet er ikke sport noe man kun driver med når man er ung, som en hobby – her kan man lett ta idretten til et høyere nivå, og bli profesjonell utøver innen det aller meste. Vi har utallige gode idrettshøyskoler der man får en grundig utdanning i sporten man ønsker å drive med, samtidig som de ulike idrettsklubbene gjerne trener deg opp på fritiden. Her får man være med på utallige spennende konkurranser og mesterskap, og hvis man har det som skal til kan man nå veldig høyt. Dette er en av fordelene med å bo i en velferdsstat, der folk kan fokusere på det de ønsker å gjøre i stedet for det som gir mest penger. Kollenhopp er et fellesprosjekt som i seg selv er et bevis på nettopp dette. Formålet her er å gi stabil og god trening til alle skihoppere og kombinertløpere i landet, uansett hvor du bor og hvor mye tid du ønsker å investere i den utvalgte sporten. Kollenhopp gir et utfyllende og grundig treningstilbud i samarbeid med Skiforeningen og Wang Toppidrettsgymnas. Prosjektet får stadig vekk bruke Holmenkollen til sine formål, og Norges skiforbund er alltid på plass for å hjelpe til med hva enn det måtte være.

Takket være det gode tilbudet og det store antallet idrettsfrelste ungdommer her i landet, har Kollenhopp oppnådd meget gode resultater i løpet av den relativt korte tiden de har holdt på. Sesongen 2008 vant de nesten alt som var å vinne blant juniorer, og denne dominansen fortsetter per dags dato. Samtidig har de store navn i sine rekker, deriblant Rune Velta, Tom Hilde og Anette Sagen som alle har vunnet gull i NM. Nettopp derfor er det en fryd at nettopp Kollenhopp skal til å arrangere Hovedlandsrennet 2017. Det har allerede vært en fabelaktig oppvisning i kombinert, og nå venter vi spent på mesterskapet i skihopping.

Midtstubakken på vei oppover

Det er kun noen få år siden Midtstubakken først dukket opp på kartet etter den totale gjenoppbyggingen og moderniseringen av området, men allerede har man avholdt flere mesterskap og store konkurranser her. Midtstubakken ligger like ved Holmenkollen nordvest i Oslo, derfor er det enkelt å komme seg frem hit. Dette åpner opp for hyppige treningsøkter og gjør Oslo til et enda mer lukrativt sted å bo dersom man vil drive med skihopping. Midtstubakken er ikke den største i landet, men den er stor nok til å avholde konkurranser i Normalbakke. Hopprenn på Midtstubakken er veldig spennende å følge med på, samtidig som den gode infrastrukturen i området gjør dette til en opplevelse for hele familien.

Enkelt å komme seg frem

Siden Hovedlandsrennet 2017 avholdes ved Midtstubakken (hva angår skihopp), er det ekstremt enkelt å komme seg frem for å følge med på det spennende mesterskapet. Beliggenhet på Oslos vestkant er ypperlig, siden man lett kan ta T-banen opp til Holmenkollen for deretter å ta en rask spasertur over til Midtstubakken. En av fordelen her er at T-banen går på bakkenivå, altså får man med seg flotte utsikter hele veien oppover. Samtidig er det like enkelt å kjøre helt opp til Holmenkollen, med vanvittig flotte veier som svinger og vrenger seg oppover langs flotte villastrøk og uforglemmelige utsikter mot Oslo og Oslofjorden. Norgesmesterskapet på ski 2017 blir derfor en spennende opplevelse som verken tilskuerne eller utøverne vil glemme i den nærmeste fremtiden.

Norgesmesterskapet på ski 2017 vil, som alltid, inneholde mange overraskelser. Unge talenter er på vei fremover, og flere av de eldre utøverne har lagt skiene på hylla. Det blir spesielt moro å følge med på Maren Lundby, som stadig baner seg vei mot toppen av det internasjonale skihoppuniverset. Så har man Daniel-Andre Tande, som på mirakuløst vis vant fjorårets mesterskap i Normalbakken. Dersom disse to har trent godt i år, kan vi se frem til nye gullmedaljer også under Hovedlandsrennet 2017.

Privacy Policy